Sposób przygotowania

Do maki dodajemy cukier, miękką margarynę, żółtka, proszek do pieczenia i cukier waniliowy i wyrabiamy na jednolitą masę. Dzielimy ciasto na dwie części i wstawiamy obie do zamrażarki na 20 minut. Następnie wyjmujemy z zamrażarki jedną część i wykładamy nią spód blachy ( blachę wcześniej smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą). Nakłuwamy ciasto widelcem. Rabarbar kroimy na kawałki i mieszamy go z 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej i 1 łyżeczką cukru pudru. Nakładamy rabarbar na surowe ciasto.
Beza:
Białka ubić na sztywną pianę dodajemy cukier i jeszcze ubijamy. Następnie dodajemy kisiel i delikatnie mieszamy. Powstałą masę wykładamy na rabarbar. Na beze kruszymy drugą część z zamrażarki ja trę ją na tarce jarzynówce z dużymi oczkami. Całość piec około 45 minut w temp 175* .
Po przestudzeniu można polać ciasto lukrem, będzie jeszcze smaczniejsze.
SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Pycha!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    O jejku, ale bym zjadła sobie takiego ciasta. Mam straszna ochotę na rabarbar :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ale pyszności!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności nad pysznościami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    same dobroci u Ciebie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !