Sposób przygotowania

Do mąki dodac 1/2 szklanki cukru,palmę,żółtka,smalec,proszek do pieczenia.Wszystko posiekac i zagnieśc ciasto.Podzielic na dwie części.Jedno zostawic białe,a do drugiego dodac kakao.Zagnieśc.Białe ciasto zetrzec na tarce o grubych oczkach na posmarowaną tłuszczem blachę.Na cieście ułożyc owoce według uznania.Ubic pianę z białek,dodając szklankę cukru pudru i kisiel.Ubitą pianę wyłożyc na owoce i na to zetrzec ciemną częśc ciasta.Upiec.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Muszę wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto!
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !