Sposób przygotowania

Rozdzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywno, jak już będą ubite dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru za każdym razem miksując. Dodać żółtka. Delikatnie wmieszać mąkę tak aby ciasto nie straciło puszytości.
Przekładamy masę do rękawa cukierniczego jeśli nie mamy można włożyć do torebki i uciąć jej róg. Wyciskamy na papier do pieczenia nieduże krążki zostawiając małe odstępy.
Posupujemy makiem. Pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut. UWAGA ciastka nie powinny leżeć na blasze i czekać na nagrzanie sie piekarnika..mogą opaść. Wkładamy je po wyciśnięciu odrazu do piekarnika.
Po wystudzeniu przekładamy je ulubioną marmoladą lub dżemem, u mnie marmolada z róży :) SMACZNEGO

Zapraszam do siebie http://panitorcikowa.blogspot.com/

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    bernika

    szukalam tego przepisu od dawna!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Aida

    jak z cukierni :) piękne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    zrobiłam! cudenko. robia sie szybko i smakuja jak te sprzed lat. pierwsza blacha była srednia bo zrobiłam za mala ale druga wyszła idealnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ciastka mojego dziecinstwa,super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    Cos pysznego slinka cieknie mniam;)
  • 0
    20150517_195210
    Opublikowano

    agaK.

    Dodałam do mojej księgi przepisów, bo to moje ukochane ciastka z dzieciństwa i nie myślałam że są takie proste w przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !