Sposób przygotowania

Jaja rozbić. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubijać trzepaczką przez 15 minut z cukrem pudrem, powidłami i rumem. Białka ubić z odrobiną soli na bardzo sztywną pianę, dodać do żółtek, ostrożnie wymieszać.
Mieszaninę wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, napełniając ją do połowy wysokości. Posypać orzechami. Wstawiamy do gorącego piekarnika aby suflet szybko się ściął i nie opadł, zapiekamy przez 20 minut bez przykrycia.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !