Sposób przygotowania

Twaróg wymieszać z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Rozmrożone ciasto rozłożyć, pociąć na kwadraty, na środku każdego ułożyć trochę twarogu. Brzegi posmarować rozbełtanym jajkiem i zlepić w trójkąty, albo prostokąty. Na wierzchu posmarować jajkiem i posypać cukrem. Piec w 200-220 stopniach przez ok.15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Fajny przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    apetycznie wyglądają te ciasteczka, uwielbiam francuskie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z chęcią zjadłabym jedno
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie ciastka lubie też....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ja również je lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    clipboard01
    Opublikowano

    Ola1984

    Lubię ciasto francuskie za jego różnorodne zastosowanie. Pyszny przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !