Sposób przygotowania

Ser odciskamy z nadmiaru serwatki i mielimy.Szpinak przebieramy,odcinamy ogonki listki starannie płuczemy,wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy bez przykrycia 5 min,odcedzamy i odciskamy i mielimy.Łączymy szpinak z serem w jednolitą masę,dodajemy mąkę połowę startego sera jajko i doprawiamy do smaku.Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego,obtaczamy je w mące i wrzucamy na wrzącą wodę.Gotujemy 3 min aż wypłyną na wierzch,następnie odcedzamy i osączamy.Układamy na żaroodpornym półmisku posypujemy resztą sera i grudkami masła,ustawiamy wysoko w gorącym piekarniku i zapiekamy 5 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Brzmi ciekawie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !