Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć.Seler umyć,cienko pokroić.Cebulę obrać,podzielić na ósemki,jedną pomarańcze sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w plastry.Pozostałe pomarańcze sparzyć i wycisnąć sok .Masło rozgrzać i smażyć kotlety 3min z każdej strony.Zdjąć z patelni,odstawić w ciepłe miejsce,na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i seler(1łyżeczkę odłożyć).Wlać 3\\4porcji soku z pomarańczy i dodać kremówkę ,dusić 5min.Dodać resztę soku z pomarańczy oraz ziarna pieprzu ,dusić jeszcze 5min.Kotlety i warzywa doprawić solą ,podawać udekorowane plastrami pomarańczy i resztą selera naciowego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !