Sposób przygotowania

Orzechy posiekać. Rodzynki zalać wrzątkiem w miseczce, dzięki temu będą bardziej wilgotne i obtaczać w mące. Margarynę utrzeć z cukrem. W oddzielnym naczyniu przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsypywać na przemian do margaryny i cukru 1 jajko, trochę mąki, jedno jajko mąkę, mieszać mikserem itd. Potem wlać łyżkę oliwy i sok z cytryny, wymieszać mikserem. Do ciasta wrzucić bakalie, wymieszać łyżką i wlewać do blaszki, wysmarowanej margaryna i posypanej bułką tartą. Na środku ciasta nożem zrobić rowek i piec ok. 50 min w temp 170 stopni. Dobrze upieczony keks powinien mieć pękniecie na środku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zapowiada się smacznie :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pychotka
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    chociaż za keksem nie przepadam, ten wygląda bardzo zachęcająco i chyba bym się skusiła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !