Sposób przygotowania

Kurczaka sprawić,podzielić na części(korpus i szyjkę oraz skrzydełka odłożyć można wykorzystać do ugotowania zupy).Natrzeć kurczaka przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.Następnie obsmażyć kurczaka na rozgrzanym tłuszczu z wszystkich stron na rumiano,podlać 2 szklankami wody dodać cebulę i marchew oraz kostkę rosołową i dusić do miękkości.Po tym czasie wyjąć kurczaka a sos przetrzeć przez sito razem z cebulą i marchewką.Sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką,pogotować jeszcze chwilę,doprawić solą i pieprzem.Do sosu włożyć kurczaka i podgrzać.SMACZNEGO!

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !