Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Kurczaka sprawić,podzielić na części(korpus i szyjkę oraz skrzydełka odłożyć można wykorzystać do ugotowania zupy).Natrzeć kurczaka przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.Następnie obsmażyć kurczaka na rozgrzanym tłuszczu z wszystkich stron na rumiano,podlać 2 szklankami wody dodać cebulę i marchew oraz kostkę rosołową i dusić do miękkości.Po tym czasie wyjąć kurczaka a sos przetrzeć przez sito razem z cebulą i marchewką.Sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką,pogotować jeszcze chwilę,doprawić solą i pieprzem.Do sosu włożyć kurczaka i podgrzać.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    aż ślinka cieknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    smakowity obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne takie mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    wygląda pięknie pewnie tak samo smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo często gości u mnie takie danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !