Sposób przygotowania

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy do niego starty parmezan, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną cebulkę i jajko. Następnie dodajemy przepuszczoną przez maszynkę czerstwą bułkę. Masę mięsną doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy formujemy klopsiki i wkładamy je na gotującą się wodę. Gotujemy przez kilka minut. W tym samym czasie w drugim garnku zagotowujemy wodę i przekładamy do niej ugotowane porcje klopsików. Gotujemy przez około 30 minut. Następnie sos zaprawiamy koncentratem pomidorowym i śmietaną. Dodajemy sprasowany czosnek, bazylię, sól i pieprz do smaku. Gotujemy całość jeszcze przez kilka minut.
RADA: Należy uważać, żeby sos się nie przypalił.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Wyglądają pięknie a przepis zapowiada się smacznie :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    oj wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    muszę zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !