Sposób przygotowania

Mięso kroimy na kawałki, przyprawę mieszamy z olejem i zalewamy mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 1 godzinę.
Olej rozgrzewamy na patelni , wlewamy miso razem z sosem jaki się wytworzył, podsmażamy, dodajemy pokrojoną cebulę, wypłukane grzyby, zalewamy woda i dusimy pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu mieszamy i w razie potrzeby dolewamy wody. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy mąką. Podajemy z kaszą i buraczkami lub na swój własny sposób

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    W dodatku z kaszą gryczaną...naprawdę smakowity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !