Sposób przygotowania

w osobnych naczyniach zamoczyć na noc groch i grzyby ,następnego dnia ugotować grzyby na miękko a groch rozgotować,kapustę kwaszoną ugotować na półtwardo,na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę(nie rumienić)i dodać do kapusty,dalej gotować,grzyby osączyć wywar zachować i pokroić dodać do kapusty,jeśli wyparuje woda dolać wywaru z grzybów,rozgotowany groch przetrzeć przez sito dodać do kapusty,przyprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i na koniec dodać mielony kminek,następnego dnia można odgrzać i jest tak samo smaczna.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !