Sposób przygotowania

Mąkę pszenną, ziemniaczaną mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier oraz jajka i całość miksujemy. Margarynę rozpuszczamy i studzimy, dodajemy do masy i dalej miksujemy. Jabłka obieramy i myjemy, jedno kroimy w kostkę dwa pozostałem przekrawamy na pół. 1/2 ciasta wylewamy do foremki( 27x14 cm) układamy pokrojone w kostkę jabłka i wylewamy pozostałą część ciasta. Na górę układamy nacięte połówki jabłek. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45-50 min. w temp 180 stopni. Ciasto pozostawiamy w uchylonym piekarniku. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Oj kusisz, kusisz. Pycha ciasto :)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    tylko robić i zjeść
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam ciasta z jabłkami, a Twoje wygląda wspaniale:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super, pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    prezentacja wspaniała!
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    rewelacyjne, zjadłoby się chociaż kawałeczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Wspaniałe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    cudnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Na pewno pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !