Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno,dodać cukier puder i dalej ubijać.Dodać żółtka,wymieszać.Następnie wsypać obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia i kakao.Delikatnie wymieszać.Masę wyłożyć do posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy.Wstawić do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec 30 minut.Wyjąć,a po ostudzeniu wyciągnąć biszkopt z formy.Upiec jeszcze jeden,taki sam biszkopt.Masło utrzeć do białości i dodawać stopniowo pokruszoną chałwę.Ucierać do momentu,aż masa będzie jednolita.Wiśnie wcześniej rozmrożone wymieszać z konfiturą.Biszkopty przekroić na cztery równe placki.Pierwszy placek nasączyć wiśniówką,nałożyć na całość 1/3 wiśni i rozsmarować 1/4 masy chałwowej.Położyć drugi placek i powtórzyć z nasączeniem,wiśniami i masą.Z trzecim zrobić tak samo.Czwarty placek nasączyć,posmarować masą wierzch i boki tortu,posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo smakowicie wygląda :) Swoją drogą ciasta z chałwą jeszcze nie próbowałam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !