Sposób przygotowania

Mąkę 2 razy przesiać do miski,dodać sól ,cukier waniliowy i wymieszać. Mleko podgrzać , rozpuścić w nim masło, dodać cukier i pokruszone drożdże,wymieszać z 4 łyżkami przesianej mąki .Zostawić do wyrośnięcia. Żółtka ubić widelcem.Do mąki wlać wyrośnięty rozczyn,żółtka,śmietanę,brandy i dokładnie wymieszać .Na stolnice lub na stole posypać odłożoną mąką i zagniatamy ciasto tak długo aż będzie gładkie i nie będzie nam się kleić do rąk.Ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.Na lekko posypaną stolnicę wyłożyć ciasto,spłaszczyć je ręką na ok 3 cm grubości i wycinamy szklanką krążki.Na każdy krążek kłaść nadzienie , dokładnie skleić i uformować na kształt pączka. Pączki zostawiamy do wyrośnięcia. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy pączki i smażymy na złoty,brązowy kolor.Jeszcze ciepłe polukrować udekorować posypką.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    są cudowne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    uwielbiam pączki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    śliczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    własnej roboty najlepsze,super wyszły
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    piękne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    cudne!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    kaloryczne pyszności, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !