Sposób przygotowania

W garnku gotujemy wodę osoloną z masłem gdy tłuszcz się rozpuści zestawiamy z ognia wrzucamy mąkę i mieszamy.Ponownie stawiamy na ogniu i energicznie mieszamy aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia,zdejmujemy z ognia i po przestudzeniu wbijamy kolejno jajka, nie przerywając mieszania,następnie dodajemy starty ser.Na wysmarowanej tłuszczem blasze formujemy łyżką do zupy koronę z ciasta na której układamy kawałki sera.Wstawiamy do gorącego piekarnika,po 20 min zmniejszamy temperaturę i pieczemy jeszcze 25 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !