Sposób przygotowania

Oprawionego królika myjemy i dzielimy na części nacieramy solą pieprzem i marynujemy go w occie z winem i poszatkowanymi warzywami kilka godzin.Następnie wyjmujemy mięso i osuszamy.Podgrzewamy pół szklanki oliwy,dodajemy jedną drobno pokrojoną cebulę i królika ,obsmażamy ze wszystkich stron na złoty kolor .Zalewamy połową zalewy z marynaty i dusimy pod przykryciem.W oddzielnym garnku grzejemy 2 łyżki oliwy wkładamy drobno pokrojone filety,kapary i posiekaną natkę pietruszki,sos mieszamy podsmażamy i zalewamy resztą marynaty,zagęszczamy mąką i gotujemy 30 min.Mięso zalewamy sosem i dusimy jeszcze przez kilka minut do czasy aż królik będzie miękki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !