Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedż, ostudż i zmiel. Dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbij jajko, oprósz solą. Zagnieć i uformuj wałek. Kiełbasę zmiel. Ciasto pokrój nożem na krążki grubości 2 cm. Każdy lekko spłaszcz w dłoniach i na środku ułóż kiełbasę. Dokładnie zlep, formując owalne kulki. Kluski wrzucaj partiami do osolonej wrzącej wody. Gdy wypłyną gotuj 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju i polewaj kluski.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !