Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuść,ostudź.Białka ubij z cukrem,wymieszaj z mąką,proszkiem i olejem.Podziel na pół.Jedną część połącz z makiem,drugą z kiślem.Piecz oddzielnie w dużych blachach ok.40minut w 180stopni..Masa różowa: budyń ugotuj na mleku z cukrem i żółtkami.Ostudź,utrzyj z masłem.Masa żółta:żółtka ubij na parze z cukrem pudrem.Ostudź.Masło ucieraj dodając po łyżeczce masy i sok z cytryny.Ciasto makowe posmaruj masą różową.Ułóż pokrojoną w dużą kostkę galaretkę.Posmaruj różową masą.Przykryj drugim ciastem,rozsmaruj żółtą masą.Udekoruj,schłodź.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !