Sposób przygotowania

Masa:mąki połącz z małą ilością mleka.Resztę mleka zagotuj z cukrem,wlej mączną mieszankę,ugotuj budyń.Ostudź,zmiksuj z masłem.Margarynę utrzyj z mąką,sodą i proszkiem do pieczenia.Żółtka zmiksuj z 200g cukru.Dodaj do masy,wsyp mąkę,dodaj śmietanę,zagnieć.Białka ubij na sztywno z resztą cukru.Schłodź.Ciastem wylep dwie prostokątne formy.Posmaruj powidłami,posyp pokrojonymi orzechami,przykryj pianą.Piecz 15-20minut.Ostudź.Placki(górny orzechami do dołu)przełóż masą.Udekoruj czekoladą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !