Sposób przygotowania

Korzeń chrzanu umyc ,obrac,zetrzec na tarce jarzynowej z małymi otworami lub zemlec w maszynce ,nakładając na wylot plastikowy woreczek. Utary chrzan wylożyc na sitko,przelac niewielką ilością wrzątku.Dzięki temu chrzan nie jest zbyt ostry.Jeśli ktoś lubi pikantne przyprawy nie musi tego robic..Chrzan przyprawic sokiem z cytryny,solą i cukrem,wymieszac.Jeśli będzie zbyt gęsty,rozcieńczyc przegotowaną wodą. Szybko przełożyc do słoiczka,szczelnie zamknąc.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam do kanapki
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    własnej roboty jest najlepszy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    też czasem ucieram chrzan

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !