Sposób przygotowania

Na ciasto : 200 g margaryny utrzec na puszysta masę .100 g przesianego cukru pudru,torebkę cukru waniliowego 1 terebkę aromatu rumowego szczyptę zmielonego imbiru stopniowo dodawac do masy ,ucierac tak długo ,aż składniki dobrze się połaczą .1 jajko wmieszac do masy ,200 g mąki pszennej i na czubku noża proszku do pieczenia wymieszac i przesiac ,po łyżce dodawac do masy stale ucierając .Na koniec 125 g zmielonych migdałów domieszac do ciasta .Niewielkie porcje ciasta wkładac do szprycy z ząbkowana nasadke ,wyciskac wianuszki o średnicy 5 cm.bezpośrednio na blache do pieczenia.Piec w 200* c przez 12 minut.
Na polewę
10 g białej kuwertury i 50 g masła kokosowego włożyc do garnuszka ,zanurzyc w kąpieli wodnej i podgrzewac na wolnym ogniu stale mieszajac ,aż składniki sie roztopią i dobrze połaczą .Połowę każdego wianuszka posmarowac polewą ,wianuszki dowlnie posypac kolorowym maczkiem cukrowym lub mielonymi pistacjami .

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Z imbirem! to jak afrodyzjaki:) muszą być pyszne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    musza być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    A to ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !