Sposób przygotowania

Migdały obrać i zmiksować. Z białek i kilku łyżek cukru ubić sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopioną białą czekoladę, migdały oraz pianę z białek.
Masę przelać do formy. Piec w 170 stopniach do zarumienienia. Po upieczeniu ciasto przełożyć na pół. Dolną część posmarować marmoladą, na nią nałożyć gotowy krem do tortów o smaku ajerkoniaku.
Ciasto przełożyć do lodówki, jak masa ostygnie nakładamy na nią drugą część ciasta. Tort polewamy gotową polewą do ciast i dekorujemy dowolnie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ale bajerancki torcik:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ale bym kawałek spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    oj pyszniutkie to cudo
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    szkoda, że nie ma zdjęcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszny
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmmm doskonały
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    duży + za te pyszności jutro robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    nie ma to jak u Mamy ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    na pewno swietny w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !