Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedż.ostudż i przeciśnij przez praskę. Do masy dodaj mąkę pszenną i kaszę manną, wbij jajko, przypraw do smaku szczyptą soli. Dokładnie wyrób na jednolitą masę. Z ciasata uformuj wałki, pokrój na niezbyt duże kopytka. Wrzucaj partiami do osolonego wrzątku i ugotuj. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz, udekoruj marmoladą. Dodatkowo możesz polać stopionym masłem. Proste danie podane w ten sposób kopytka będą miła odmianą od tych tradycyjnych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    poprostu super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !