Sposób przygotowania

Z podudzi ściągnąć skórę i usunąć kości, pokroić w małą kostkę, włożyć do miski, wsypać 2 łyżki przyprawy kebab-gyros Prymat, wlać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać łyżeczkę czosnku granulowanego, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin. Wyciągnąć z lodówki, rozgrzać na patelni grillowej 1 łyżkę oliwy, dodać mięso i smażyć z obu stron, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, przykryć i dusić do odparowania wody. Mięso będzie jednym ze składników sałatki gyros.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też takie robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !