Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy krokant

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
orzechy posiekane 10 dag
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy krokant

Masło stopić, dodać orzechy i cukier, cały czas mieszając smażyć do zrumienienia. Na folie aluminiową wysypać gorący krokant i zostawić do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.03.2017 16:54
Nigdy nie wykładam krokantu na folię aluminiowa, bo lubi się przyklejać. U mnie świetnie sprawdza się papier do pieczenia.
jogobella23 24.01.2012 08:55
extra
monika154 01.10.2011 21:37
mniam
Tomek14 02.08.2011 17:39
fajowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak