Sposób przygotowania

Margarynę stopić, wystudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Wlać margarynę, zagnieść ciasto, przełożyć do natłuszczonej i opruszonej mąką tortownicy, ugnieść. Krówki wsypać do rondelka, wlać kilka łyżek mlekai podgrzewać aż się roztopią. Ser zemleć, jaja utrzeć z cukrem na puch, mieszając powoli dodawać ser, wlać pozostałe mleko i dodać połowę masy krówkowej oraz aromat. Wymieszać, rozsmarować na cieście. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Tort polać resztą masy krówkowej i udekorować posiekanymi orzechami. Masło na polewę podgrzać, dodać cukier puder i kakao, na końcu wlać 2 łyżki wody i mieszając powoli razem zagotować. Posmarować boki tortu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !