Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z mortadelą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
kefir 1 szklanka
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
mortadela 1/2 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z mortadelą

Jajka, kefir, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy do smaku wymieszać mikserem na jednolitą masę. Mortadelę pokroić na plastry (około 2 cm grubości) maczać w cieście i smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 15.05.2011 11:03
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak