Sposób przygotowania

Ryż wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 5 min i odcedzamy.Mleko gotujemy dodajemy do niego skórkę z cytryny wrzucamy ryż i gotujemy 35 min,następnie odstawiamy wyciągamy skórkę z cytryny.Ryż posypujemy cukrem dodajemy szczyptę soli i mieszamy z żółtkiem i pianą ubitą z białka.Jabłka myjemy obieramy i kroimy w plasterki ,pomarańcze obieramy i także kroimy w plasterki.Rodzynki myjemy w cieplej wodzie i osuszamy.Formę zwilżamy wodą i posypujemy cukrem pudrem,układamy w niej warstwami ryż,jabłka z rodzynkami i pomarańcze przekładając warstwy owoców ryżem na wierzchu powinien być ryż.Wstawiamy do lodówki,a następnie wykładamy i polewamy rozcieńczonym dżemem malinowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny deser, szczególnie dla maluchów.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !