Sposób przygotowania

1.Białka oddzielić od żółtek.Ser zemleć.Dwie łyżki masła utrzeć dodając stopniowo po jednym żółtku i po łyżce sera.Z białek ubić pianę.Dodać do masy serowej razem z mąką i delikatnie wymieszać.
2.Z ciasta uformować wałek,lekko go spłaszczyć i kroić w ukośne kawałki.Kluski wkładać partiami do posolonego wrzątku,zamieszać ,przykryć.Gotować 3 minuty od wypłynięcia.
3.Bułkę tartą lekko zarumienić na patelni,zestawić z ognia,dodać 2 łyżki masła i rozetrzeć.Pierogi podawać gorące ,polane zarumienioną bułką z masłem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !