Sposób przygotowania

Białka ubić na pianę , dodać żółtka, 9dag. cukru i cukier waniliowy oraz mąki. Wymieszać wylać na blaszkę i upiec biszkopt przez 25 min w temp. 175 stopniach. Budyń ugotować na wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Wystudzić i utrzeć z margaryną. wylac na biszkopt. Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, dodać żelatynę rozpuszczoną w trochę wody. Rozsmarować na masie cytrynowej. Na śmietanie ułożyć herbatniki, polać czekoladą rozpuszczoną z odrobiną mleka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawa nazwa a ciasto pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada zupelnie jak z cukierni za rogiem...
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    przysięgam że robiłam sama :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek !
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    spotkałam się z nazwą cytrynowiec
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    I już od samego rana mam ochotę na słodkości:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    super jest to ciacho!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fajnie się zwie ten placuszek i przepysznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !