Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach margaryny. Grzyby dokładnie oczyścić i dodać do cebuli, oprószyć małą szczyptą przyprawy warzywnej i podlać 1-2 łyżkami wody. Dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Grzyby przełożyć do formy do zapiekania. Śmietanę wymieszać z mąką i szczyptą przyprawy warzywnej oraz posiekaną zieleniną, zalać grzyby. Posypać tartą bułką i wiórkami zimnej margaryny. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) i zapiekać do chwili, gdy na powierzchnia zapiekanki powstanie złocista chrupka skorupka. Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami posypanymi posiekaną zieleniną.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !