Sposób przygotowania

Kości pieczonego kurczaka (kurczak z czosnkiem i macierzanką) zalać wodą na tyle żeby tylko je przykryła - gotować 30 min., wywar przecedzić. Powstanie całkiem aromatyczny wywar, na którym ugotujemy zupę. Jeśli na kostkach pozostały kawałki mięsa to obieramy je i wrzucamy z powrotem. Do wywaru dodajemy przepłukaną kaszę i roztartą w rękach macierzankę, gotujemy 10 min. po czym wrzucamy włoszczyznę i pora. Gotujemy 10 min. a następnie dorzucamy fasolkę i groszek, gotujemy już tylko 5 min. żeby zielone warzywa zmiękły, ale nie rozgotowały się. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną zieleniną.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ekonomiczna zupka nic się nie marnuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Smak jak u mamy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !