Sposób przygotowania

Zrobić marynatę z syropu, soku z cytryny, 1 łyżki oleju, szczypty soli i szczypty pieprzu .Zalać halibuta w pojemniku ( zamykanym ) i wstawić do lodówki na 2 godziny . Przewracać w tym czasie kilka razy . Wyjąć .Osuszyć . Rozgrzać na patelni porcję oleju. na gorącym smażyć na rumiano oprószonego mąką halibuta .W ostatniej fazie smażenia dodać masło .Zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple . A na patelnię położyć 2 plastry ananasa całe i 2 pokrojone w kostkę - posypane pieprzem i chwilę smażyć obracając na drugą stronę .Wlać 2 łyżki syropu z ananasa .Włożyć halibuta i chwilę ogrzewać.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pychotka
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszność!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To musi być smaczna rybka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    moniczka1

    Pyszność!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Lubię połączenie ananasa z mięsem, więc pewnie i z rybą będzie ciekawie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !