Sposób przygotowania

Kawę wymieszać z cukrem i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, do chwili, gdy powstanie gęsty, ciągnący się syrop, ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i nie przestając ubijać, wlewać po łyżce ostudzony syrop. Masę beżową kłaść łyżką na blachę wyłożoną folią aluminiową i wstawić do nagrzanego, nastawionego na minimum piekarnika na 2-3 godziny, aby ciasteczka raczej wyschły, niż się upiekły.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny dodatek do wiosennej kawki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !