Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Połowę ciasta wkładamy do lodówki, resztą wylepiamy formę 25*37 czm. Nakłuwamy. Pieczemy 30 min. w temp. 170 stopni. Studzimy.
Mleko mieszamy z budyniem, zagotowujemy. Studzimy. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kawałki. smażymy z cukrem do uzyskania konsystencji marmolady. Wsypujemy kisiel, energicznie mieszamy. Studzimy. Bialka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.
Na ciasto wykładamy budyń i rabarbar. Przykrywamy pianą i ścieramy resztę ciasta. Pieczemy ok. 25 min. w 170 stopniach i jeszcze 10 min. z włączoną funkcją termoobiegu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Ciekawe ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam takie ciacha, fajna nazwa:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !