Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę i ugotować w osolonej wodzie przed końcem gotowania kapusty. Do garnka wlać trochę oliwy dodać liść, ziele i zeszklić potarte warzywa z cebulą. Kapustę średnio kwaśną poszatkować i dodać do warzyw, potem podlać wodą, wrzucić pokrojoną kiełbaskę, doprawić ziarenkami smaku, kucharkiem i kminkiem. Gotujemy pod przykryciem do miękkości kapusty ok. 40 minut. Ugotowane ziemniaki przełożyć łyżką do zupy w razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć jeśli jest mało tłuszczu to dolać oliwy dodać mąkę, zrobić rumianą zasmażkę i zaprawić nią zupę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam kapuśniak
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam kapuśniak
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetny na rozgrzanie
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !