Sposób przygotowania

Boczek zrumienić na patelni. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Jajka ostrożnie wbić na patelnię, żeby nie uszkodzić żółtek. Lekko posolić i posypać przyprawą do mięs. Jajka można ostrożnie odwrócić na drugą stronę, albo polewać gorącym tłuszczem, aż białko się zetnie. Delikatnie zdjąć jajka z patelni, ułożyć na plasterkach boczku. Cebulę wyłożyć na jajka. Na wierzch zetrzeć ser na tarce o drobnych oczkach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetycznie wyglada... a smakuje zapewne jeszcze lepiej...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    smacznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    idealny przepis na dzis - tyle że bez boczku...;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !