Sposób przygotowania

Gruszki obrać, przekroić na pół i usunąć pestki. 80 gram masła i 150 gram cukru rozgrzać z 2 łyżkami wody. Kiedy masło się stopi, ułożyć na dnie gruszki wybrzuszoną częścią do góry i gotować 2 minuty. Gruszki ułożyć w tortownicy (23 cm) płaską stroną na spód, polać płynem, w którym gotowały się gruszki. Resztę masła i cukru ukręcić na kremową masę, dodawać stopniowo jajka. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao, przesiać na krem jajeczny i wymieszać. Ciasto rozprowadzić na gruszkach. Piec 50-60 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawić min. 5 minut w formie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    zasługuje na mln plusikow, apetyczne bardzo...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !