Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, miodu, cukru, sody oczyszczonej, jajek i margaryny zagniatamy ciasto , chłodzimy w lodówce, następnie dzielimy na trzy części i pieczemy osobno placki. Na 1/2 litra mleka gotujemy kaszkę manną i jak ostygnie ucieramy z masłem i cukrem pudrem na puszysty krem Zimne placki miodowe przekładamy ciasto - dżem - ciasto - krem - ciasto - polewa. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce. Placki miodowe pieczemy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, w temp. 180st około 15 min każdy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pięknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    To jest to co lubię!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    smaczne smaczne...
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    robię identyczne ciasto ... poezja ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !