Sposób przygotowania

Masło, cukier, kakao i wodę zagotować dobrze mieszając składniki. Odlać 1/2 szklanki masy. Ostudzić. Do większej części masy dodawać po jednym jajku cały czas ubijając mikserem. Następnie dodać aromat waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać na jednolitą masę. Jabłka obrać, pokroić w ósemki i wymieszać z ciastem. Wlać do formy i piec około 50 minut w temp. 180 C. Ciasto przestudzić i polać odlaną wcześniej masą kakaową.
Smacznego!!!

--> jeśli odlana masa jest zbyt gęsta należy ją delikatnie podgrzać np. w mikrofalówce

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    uwielbiam ciasta z jabłkami :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    fajne połączenie, muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !