Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, jajkiem, odciśniętą bułką i przyprawami, wyrobić. Rękami zmoczonymi wodą uformować malutkie pulpeciki, obtoczyć je w mące ziemniaczanej. W płaskim garnku zagotować 2 szklanki wody z kostką rosołową, włożyć pulpeciki i gotować na małym ogniu około 15 min. Wyciągnąć pulpety, do rosołu w którym się gotowały dodać przecier, zagęścić mąką rozmieszaną w małej ilości wody, zagotować i doprawić do smaku, włożyć ponownie pulpety i pogotować razem jeszcze 2-3min. Podawać z ryżem

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    baaardzo smaczne:)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ładnie podane :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !