Sposób przygotowania

Masło ucieramy, dodajemy majonez, musztardę.. Następnie kroimy drobno wędzone mięso, szynkę, ogórki, pomidory /wcześniej pozbawione pestek i skórki/.
Masę dzielimy na 3 części.

I część mieszamy z wędzonką i szczypiorkiem.
II część mieszamy z szynką i pieprzem
III część mieszamy z pomidorami i ogórkiem.

Z całego chleba obkrawamy skórkę. Kroimy go poziomo na 4 części /tak jak biszkopt na tort/. Trzy części chleba smarujemy masą. Każda inną. Następnie nakładamy jedną warstwę na drugiej a ostatnią część chleba tą nie posmarowaną kładziemy na wierzch. Lekko wszystko dociskamy.

Ser feta i twaróg mieszamy razem i doprawiamy do smaku. pieprzem. Masą smarujemy boki i wierzch „tortu”. Wstawiamy do lodówki na około 2 godzin. Dekorujemy wierzch plasterkami pomidora i ogórków.
W wersji dla osób nie jedzących czerwonego mięsa, szynkę zastępujemy ugotowanym mięsem drobiowym np. z piersi kurczaka a mięso wędzone wędzonym łososiem. /inwencja dowolna/.
Również pomidory i ogórki można dowolnie zamieniać w zależności co kto lubi

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    pipi765

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo ciekawy przepis i nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    dość ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !