Sposób przygotowania

Palmę utrzeć z cukrem, stopniowo dodając po jednym jajku. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i esencję. Dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy do babki gotowanej. Formę zanurzyć do 2/3 wysokości we wrzącej wodzie. Formę z góry obciążyć, żeby ciasto nie wyciekło. Garnek przykryć. Babkę gotować 1 godzinę i 15 minut. Czekoladę połamać, dodać do niej śmietanę i podgrzewać, aż czekolada się rozpuści. Gotową polewą polać babkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    takiej jeszcze nie robiłam
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Doskonała nie tylko na święta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !