Sposób przygotowania

Warzywa drobno posiekać, włożyć do miski z gałązkami natkii liściem laurowym .Pokrojone w kostkę mięso ułozyć na warzywach ,doprawić , polać winem i wstawić nanoc do lodówki . Osączyć mięso z marynatyi przyrumienić na smalcu.Dodać osączone warzywa i chwilę podsmażyć .Mąkę rozprowadzić winem z marynaty, gotować aż sos zgęstnieje . Dodać resztę marynaty, szklankę rosołu i wymieszać .Wędzony boczek pokroić na paseczki, wrzucić do rondla,przykryć i dusić około 2 godzin.Pół godziny przed końcem duszenia włożyć do rondla cebulki .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !