Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć. W misce przygotować marynatę: mieszankę musztardowej marynaty (pół torebki) wymieszać z przyprawą do pieczeni (na oko), dodać kilka kropel (2-3) octu winnego i łyżkę - 1,5 musztardy. Dolać oliwy (ok. 3 łyżek, do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Mięso naciąć delikatnie nożem z kilku stron. Dokładnie natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na kilka h (najlepiej na noc). Zamarynowane mięso włożyć do rękawa pieczeniowego. nastawić piekarnik na 200 stopni i piec ok 10min po czy zmniejszyć do 170 i trzymać mięso jeszcze ok. 40min. (w połowie przewrócić mięso).

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ciekawa propozycja:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !