Sposób przygotowania

Liście szpinaku myjemy dokładnie wielokrotnie zmieniając wodę,usuwamy zgrubiałe łodygi rwiemy liście na drobne kawałki i osuszamy.Rodzynki zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zmiękną następnie je odsączamy i osuszamy.Ziarna słonecznika,sezam i orzeszki piniowe prażymy osobno na suchej patelni,podgrzewamy na średnim ogniu mieszając aż się zaczną delikatnie rumienić.Składniki sosu mieszamy.Szpinak łączymy z koperkiem i posiekaną dymką mieszamy z sosem i posypujemy rodzynkami i prażonymi ziarnami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Właśnie próbuje wprowdzić dania ze szpinakiem,sałatka barzdzo mnie zaciekawiła,jest inna niż wszystkie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !