Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić na dużą patelnię na rozgrzany olej lub oliwę i przesmażyć z każdej ze stron, dodać obraną, umytą i posiekaną drobno cebulę, przesmażyć razem do zrumienienia się cebuli. Następnie wlać bulion warzywny wymieszany z koncentratem pomidorowym, posypać przyprawą do mięsa wieprzowego i czosnkiem granulowanym, po czym dusić razem ok. 40 minut. Po tym czasie dołożyć pomidory z puszki (razem z sokiem) oraz połamaną na mniejsze części mrożoną fasolkę szparagową i dusić tak ok. 10-15 minut. Następnie dorzucić osączony z zalewy groszek konserwowy, przepłukany i osączony ryż oraz przyprawy: sól, pieprz, papryki mielone i czosnek granulowany (spróbować smak powstałego płynu i doprawić do smaku). Dusić razem ok. 30-35 minut - aż do całkowitego wchłonięcia płynu przez ryż, co jakiś czas mieszając.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczne....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Brzmi pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Danie jest naprawdę smaczne - polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    składniki mi się podobają - do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    ale pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !