Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy omlet
Smażyć na maśle ,tradycyjnie jak omlety .Delikatnie przełożyć na talerz (omlet jest bardzo delikatny).Połowę posmarować serkiem ,posypać czekoladą ,złożyć i na wierzchu też posypać czekoladą .
żółtko jajek | 2 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
mleko | 2 łyżki |
mąka | 1 łyżka |
sól | 1 szczypta |
cukier | 1/2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
czekolada w proszku | według uznania |
masło do smażenia | 1 łyżeczka |
serek homogenizowany | (waniliowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: