Sposób przygotowania

Pomidory umyj, sparz, po czy zdejmij z nich skórkę i pokrój na połówki. Łyżeczką delikatnie wyjmij ze środka miąższ oraz pestki, starając się nie uszkodzić zewnętrznej warstwy miąższu. Odwróć połówki pomidorów do góry dnem, aby wyciekł z nich nadmiar soku. Wyjęty miąższ (z pestkami) przetrzyj przez sito. Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj i podsmaż z przetartym miąższem pomidorów na maśle. Tak przygotowaną masą napełniaj wydrążone połówki pomidorów. Posyp solą, pieprzem, polej oliwą, posyp bułką tartą, serem i natką pietruszki. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180st
smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !